✆ Voor direct contact bel: 020-8467171

 • kickasse serials
 • limetorrenturl tv show
 • Get High On Your Own Supply

  8-2-2021 16:36 / Marco Bogers / Geen Reacties /

  Ik moet iets bekennen. Ik ben verslaafd aan high worden. En daarvoor hoef ik niet eens naar een koffieshop te gaan.

  De hele dag door dien ik mezelf shotjes dopamine toe. Niemand heeft het door. Ik ga er niet heel gek van doen, maar ik doe het wel.

  Het gaat ongeveer als volgt.

  Ik moet ergens op wachten. Of ik verveel me. De taak waaraan ik werk schiet maar niet op. Ik weet niet wat ik moet doen.

  Ik pak mijn iPhone.

  Ik tik op de nieuws app. Het duurt het een milliseconde voordat de berichten zich op mijn scherm laden. De huiverige spanning van het niet weten welk onheil vandaag weer over de wereld uitgestort is. De dopamine begint te stromen. Niets is heerlijker dan cliffhanger.

  Ik ben even niet in dat saaie moment. Ik ben eruit gestapt!

  Het internet opgaan, een mail checken, nieuwslezen op mijn telefoon, het zijn voor mij allemaal manieren voor om even een high te worden op een externe prikkel. Voor anderen is het Facebook, Youtube of Instagram.

  Social media bazen weten beter. Als je een handleiding wilt hebben hoe je Social Media moet gebruiken moet niet kijken wat ze zeggen, maar kijken wat deze mensen doen. Volgens dit Guardian artikel handelen ze volgens de bekende wet de drugsdealer: Never Get High on Your Own supply.

  Nu, hier is het idee.

  Maar wat als je high zou kunnen worden van je eigen supply? Hoe zou dat er dan uitzien. Dus hetzelfde heerlijke dopamine gevoel, maar dan zonder hulpmiddelen.

  Ik heb namelijk iets ontdekt dat het zelfde gevoel geeft maar waar ik geen technologie voor nodig heb.

  Inzichten.

  Ik kan heel erg blij worden van een inzicht. Dit artikel werd geboren uit een inzicht. Mijn trainingen worden geboren uit een inzicht. Bijna alles wat ik produceer wordt geboren uit een inzicht. Het krijgen van een inzicht geeft een prettig gevoel. Het voelt niet als dopamine, maar een zachter soort sensatie. Het lijkt meer op het gevoel van oxytocine, wat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd.

  Lezen geeft mij ook veel inzichten, niet vluchtige artikelen, maar longheads of boeken. Mijn inzichten verdragen zich op de een of andere manier niet met een dopamine rush.

  Het mooie is dat je Inzichten kunt opwekken. Je hoeft niet afhankelijk te zijn van het toeval. Bij het volgen van mijn Spark Your Purpose programma, ervaren mensen zelfs inzichten die hun leven veranderen. Inzicht op steroids, zal ik maar zeggen.

  Daar kan geen joint tegenop.

  Dagelijks meer inzichten ervaren? Hier is mijn toolbox hiervoor:

  • Goede gesprekken
  • Veel pauzes nemen
  • Ommetjes maken
  • Boeken lezen
  • Journaling
  • Dit soort blogposts schrijven.

  En, hoe doe jij dat?

  REAGEREN

  © 2014 – WorkinFlow